USAID завершує прийом заявок на страхування від воєнних ризиків для мікро-, малих та середніх підприємств

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» збирає грантові заявки від фінансових посередників, які зацікавлені в розвитку інструментів страхування від воєнних ризиків для мікро-, малих та середніх підприємств. Надане в межах проєкту фінансування використовуватимуться для зниження вартості страхових послуг для кінцевих страхувальників.

Дедлайн подання — 15 липня 2024 року.

Метою ініціативи є розширення страхового ринку України та підвищення стійкості ММСП до воєнних ризиків за допомогою новітніх продуктів страхування. У першу чергу йдеться про ризики, що пов’язані з втратою або пошкодженням майна внаслідок агресії з боку росії. Це допоможе ММСП залучати додаткове фінансування, створювати нові робочі місця та нарощувати обсяги продажів. Загальний бюджет програми — 1 млн доларів.

Участь в програмі можуть взяти юридично зареєстровані в Україні фінансові установи, які мають великий та різноманітний портфель корпоративних клієнтів, а також фінансові та операційні ресурси для визначення, оцінки та надання або сприяння наданню послуг зі страхування воєнних ризиків підприємствам з високим потенціалом зростання обсягів продажів та зайнятості.

Як взяти участь?

Для участі в програмі потрібно заповнити англійською або українською мовами аплікаційну форму, додавши до неї необхідний пакет документів. Шаблони документів можна завантажити за посиланням.

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» (IBR) — це п’ятирічна програма, яка впроваджується компанією DAI Global, підтримує системні зміни в економіці України та збільшує пропозицію фінансування, доступного для українського бізнесу. Проєкт IBR має на меті трансформувати фінансовий сектор країни у добре функціонуючий і конкурентний ринок, який відповідає стандартам Європейського Союзу і є інтегрованим у міжнародні фінансові системи, водночас безпосередньо надаючи фінансування підприємствам для забезпечення сталого економічного зростання в Україні.

Джерело: Форіншурер