6 страховиків заявили про вихід з ринку - НБУ дав дозвіл та виключив їх з реєстру

Національний банк України надав дозвіл шістьом страховикам на добровільний вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля (в межах процедури добровільного виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля) та виключив з Державного реєстру фінансових установ.

 
МВФ поліпшив прогноз ВВП України на 2024 рік і погіршив його на 2025-й

Міжнародний валютний фонд (МВФ) за підсумками четвертого перегляду програми розширеного фінансування EFF України оновив негативний сценарій, у якому зберігається припущення про більш інтенсивну війну, що триватиме до кінця 2025 року: Фонд поліпшив прогноз ВВП на цей рік і одночасно погіршив його на наступний.

Тепер передбачається, що шок почнеться в третьому кварталі 2024 року порівняно з другим кварталом 2024 року в третьому перегляді. Скорочення економіки сягне 1,7% у 2024 році порівняно зі зростанням у базовому сценарії на 2,5-3,5%.

 
Ключові причини браку кваліфікованих працівників в Україні - мобілізація та міграція

Ключовими причинами браку кваліфікованих працівників є мобілізація та міграційні процеси, їх назвали відповідно 67% і 54% опитаних Міністерством економіки роботодавців.

Згідно з опублікованими міністерством у понеділок результатами опитування, респонденти також виокремили серед негативних чинників, що впливають на брак робочої сили, неконкурентну заробітну плату (36%) і внутрішню міграцію (21%).

Зазначається, що пошук кваліфікованих працівників є основною нагальною проблемою українського бізнесу - про неї заявили 58% опитаних. Серед інших труднощів роботодавці відзначили потребу в зовнішньому фінансуванні (42%), безпековий ризик (40%), конкуренцію (25%) і ланцюжки поставок (24%).

 
Уряд України за 5М 2024 залучив від розміщення ОВДП 196 млрд грн

За даними Депозитарію НБУ, упродовж п’яти місяців 2024 року Уряд України залучив від розміщення ОВДП на аукціонах понад 196 млрд грн в еквіваленті: 139 062,5 млн грн, 763,6 млн дол. США та 670,8 млн євро. На погашення за внутрішніми борговими державними цінними паперами за цей період спрямовано 70 142,2 млн грн, 810,9 млн дол. США та 841,2 млн євро.

Протягом січня – травня 2024 року запозичення Міністерства фінансів України на внутрішньому борговому ринку на 59 729,6 млн грн в еквіваленті перевищували виплати за облігаціями внутрішньої державної позики, хоча в травні – обсяги виплат перевищували запозичення на 15 191,6 млн грн в еквіваленті. Роловер вкладень у ОВДП (співвідношення номіналу проданих на аукціонах та погашених відповідно до умов їх випуску цінних паперів) за січень – травень становить 127% у всіх валютах за поточним офіційним курсом.

 
S&P змінила прогноз щодо рейтингу страховика PZU SA зі стабільного на позитивний

Найбільший польський страховик PZU SA (Powszechny Zaklad Ubezpieczen Spolka Akcyjna) повідомив, що рейтингове агентство S&P Global Ratings змінила прогноз рейтингу зі стабільного на позитивний. Водночас агентство підтвердило рейтинг PZU SA без змін на рівні «A-».

Зміна прогнозу рейтингу відбулася в результаті підтвердження Групою PZU своєї ефективності в реалізації стратегії, зокрема щодо амбітних цілей у страховій та банківській сферах.

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 4