Глобальні перестраховики демонструють стійкість завдяки зменшенню ризиків і диверсифікації

Завдяки зниженню ризиків і диверсифікації глобальні перестраховики демонструють більшу стійкість, ніж у попередні цикли, частково завдяки позитивній маржі андеррайтингу, вищим ставкам реінвестування та диверсифікації, йдеться у звіті AM Best.

Результати перестрахового ринку, як в 2023 році, навряд чи повторяться. Однак, незважаючи на вищі за середні виплати по збитках від катастроф у другому кварталі 2024 року та такі події, як обвал Балтіморського мосту в березні, перестрахова галузь розраховує отримати прибутки за підсумками 2024 року.

Аналізуючи сезон ураганів в Атлантиці, аналітики зазначають, що частота сильних конвективних штормів продовжує зростати. Тим не менш, оскільки перестраховики посилили андеррайтинг, вони набагато менше схильні до значних збитків через зростання частоти штормів, що позитивно впливає на їхні прибутки.

Крім природних катастроф, зберігається занепокоєння щодо ефективності застарілих портфелів страхування життя в США. Ключові питання включають те, наскільки ці проблеми поширені в галузі та наскільки ефективно їх вирішують страховики та перестраховики.

TOP 10 Найбільших перестраховиків світу

Пере­стра­хови­к Вало­ві пре­мії, млн $
1 Munich Re $51 331
2 Swiss Re $39 749
3 Hannover Re $35 528
4 Canada Life Re $23 414
5 Berkshire Hathaway $22 147
6 SCOR $21 068
7 Lloyd’s $18 533
8 China Re $16 865
9 Reinsurance Group of America $13 823
10 Everest Re $9 316
. ВСЬОГО ТОП 10 $251 774
. ВСЬОГО ТОП 50 $3 739 247

 

Стосовно сектору перестрахування від нещасних випадків AM Best зазначає, що хоча історичні проблеми зі страховими зобов’язаннями можуть вплинути на ефективність, вони навряд чи загрожуватимуть фінансовій стабільності компаній із надлишковим капіталом. У відповідь на соціальну інфляцію в США це спонукало до посилення умов андеррайтингу, відбору клієнтів і коригування тарифів на перестрахування для нового бізнесу.

Найбільші європейські перестраховики теж повідомили про зростання прибутків в 2024 році. Так,

Найбільші європейські перестраховики повідомляють про зростання прибутків у 1П 2024. Так, серед найбільших європейських перестраховиків Munich Re, Swiss Re і Hannover Re відзначили подальше збільшення прибутків у перестрахуванні в першому півріччі 2024 року завдяки кращим результатам андеррайтингу по більшості видів ризиків. SCOR повідомила про збиток через несприятливі зміни в прогнозах щодо резервування страхування життя та здоров’я.

Вища рентабельність інвестицій допомогла збільшити прибутки перестраховиків. Їхні кредитні рейтинги залишалися стабільними в діапазоні «AA» і «A+».

Джерело: Форіншурер