Ватажок страхових автошахраїв в США визнав себе винним у шахрайстві на $6,8 млн

Вільям Олдхем Майз, ватажок групи страхових шахраїв у штаті Вашингтон, визнав себе винним після організації схеми, яка ошукала автостраховиків на 6,77 млн доларів. Федеральний суддя наказав стягнути з Майзе 4,77 мільйона доларів, пов’язаних із злочинами, які стосуються понад 20 співучасників і починаються з 2013 року. Раніше суд стягнув з Мізе та п’ятьох співобвинувачених 1,97 мільйона доларів, передає Beinsure Media.

Майз вперше постав перед судом у січні 2019 року. Його звільнили під заставу в розмірі 750 тис. доларів, він здав свій паспорт і мав заборону на пересування в межах Невади та Вашингтона. Однак у липні 2019 року Майз втік і залишався втікачем, доки правоохоронні органи не затримали його в листопаді 2023 року. Влада вистежила його до пристані у Флориді через оголошення Craigslist про яхту, де він жив на момент арешту. Його екстрадували до Вашингтона і з тих пір він перебуває під вартою.

Шахрайське угруповання спеціалізувалося на інсценуванні автомобільних аварій, але також займалося шахрайством із човнами та будинками. В одному випадку Мізе та троє спільників влаштували ДТП за участю Dodge Ram 3500, Ford F250 та човна Baja. Вони заявили про травми та отримали 338 266 доларів у вигляді шахрайських виплат.

Майз також зізнався, що інсценував аварії, щоб обдурити страхових компаній. В одному випадку Майз і троє інших стверджували, що несли копіювальний апарат вниз по сходах, коли кіт спричинив їх падіння, що призвело до фальшивих позовів про травми, які принесли 85 тис. доларів.

Винесення вироку призначено на 6 листопада. Мізе може загрожувати десятиліття ув'язнення відповідно до вимог угоди про визнання провини щодо максимального покарання. 

Джерело: Форіншурер