Блокчейн-платформа Re запустила перший токенізований фонд перестрахування

Блокчейн-платформа реальних активів Re, яка пропонує токенізоване перестрахування, запустила свій перший відкритий фонд в мережі Avalanche на 15 мільйонів доларів. Серед інвесторів Nexus Mutual та фонд Vista від Ava Labs, пише Beinsure.

Re, протокол перестрахування DeFi, надає акредитованим інвесторам доступ до великого, некорельованого класу активів страхових премій. Re нещодавно залучила 7 мільйонів доларів венчурного капіталу на чолі з Electric Capital після початкового раунду 14 мільйонів доларів у 2022 році.

Компанія, зареєстрована на Кайманових островах, прагне забезпечити прозорість блокчейну в секторі перестрахування, який традиційно вважається непрозорим і консервативним. Re прагне працювати як децентралізований аналог Lloyd’s of London.

Генеральний директор Карн Сароя підкреслив важливість перестрахування, яке підтримує страхові компанії, покриваючи складні ризики. Перестрахування відіграє вирішальну роль у фінансовій екосистемі, щорічно сплачуючи близько 1 трильйона доларів премій. "Інтеграція блокчейну покращить розрахунки, операційну ефективність і прозорість резервів капіталу", вважає він.

Це узгоджується з тенденцією токенізації традиційних активів для покращення торгових та операційних переваг, підтриману такими великими фінансовими гравцями, як BlackRock і Citi.

Новий фонд Re спочатку зосереджуватиметься на продуктах страхування з низькою волатильністю, таких як майно, вантажні перевезення, авіація та компенсації працівникам, щоб уникнути катастрофічних ризиків.

Фонд націлений на річну прибутковість до 23% і доступний для акредитованих інвесторів у США та міжнародних інвесторів, які пройшли процес веріфікації.

Мінімальний період блокування депозиту становить один рік із можливістю погашення. Стартап порівняв інвестиційну структуру з високоприбутковим фіксованим доходом, зробивши її привабливою для DAO та екосистемних фондів.

Платформа Re, яка працює на блокчейні, у 2022 році залучила 14 мільйонів доларів початкового фінансування для створення децентралізованої системи. Tribe Capital, Defy, Exor, Stratos, Framework, Morgan Creek Digital і SiriusPoint брали участь у раунді разом із низкою інвесторів-ангелів.

Re оцінило понад 300 мільйонів доларів потенційної премії від страхових програм, зазначає компанія, і використає нове фінансування для розширення своєї лінії андеррайтингу перестрахування. Компанія шукає андеррайтерів і актуаріїв, щоб подати заявку на роль синдикату, і вже призначила Джо Гайто та Джейсона Хоффмана з Freedom Re Underwriters як свій перший незалежний синдикат.

Девід Хемпсон, колишній генеральний директор Willis Programs – підрозділу глобального страхового брокера Willis Group Holdings – приєднався до компанії як стратегічний радник і незалежний член правління.

Джерело: Форіншурер