Fitch відзначає зростання попиту на перестрахування під час пролонгацій договорів

Попит на перестрахування залишається високим в середині 2024 року, особливо для вищих рівнів катастрофічних ризиків, оскільки страховики майна у Флориді шукають більшого перестрахового захисту, оскільки страхова вартість зростає через інфляцію та зростання ризиків.

Відповідно до звіту Fitch , підвищення попиту на перестраховий захист на середину року також зумовлено скороченням чисельності страховиків майна у Флориді.

Крім того, Fitch зауважило, що припинення перестрахування ризиків власників полісів, яке Флорида запровадила у 2022 році, підвищує попит на перестрахування. Нещодавні законодавчі та регуляторні реформи, прийняті у Флориді, у поєднанні з роботою зі збитками від катастрофи 2023 року мали сприятливий вплив на фінансові показники спеціалізованого ринку страхування домовласників у Флориді.

У результаті попит на перестрахове покриття зріс під час поновлення у червні/липні 2024 року, оскільки спеціалісти з нерухомості у Флориді набувають впевненості у своїй здатності вигідно пропонувати страхування майна.

Fitch зазначив, що сростання тарифів сповільнюється під час пролонгацій договорів перестрахування в середині року, а тарифии з поправкою на ризик загалом змінюються або трохи знижуються. Це відрізняється від трендів ринку в 2023 році, коли тарифи на перестрахування ризиків у Флориді підвищилися на 30-40% для збиткового бізнесу, постраждалого від катастроф, особливо від урагану Ян у 2022 році.

Місткість перестрахування та ретроцесії на ринку Флориди зростає як з традиційних джерел, так і з ILS-продуктами, включаючи рекордні випуски катастрофічних облігацій, де спреди становлять двозначні цифри.

Fitch очікує, що ринок перестрахування збереже андеррайтингову дисципліну та адекватність тарифів, оскільки ризик катастрофи залишається високим через занепокоєння зміною клімату.

Джерело: Форіншурер