Сума M&A угод на страховому ринку Великобританії за 1П2024 зросла до £900М

Кількість оприлюднених угод M&A у страховій галузі Великобританії у першому півріччі 2024 року зросла з 54 до 94, тоді як загальна розкрита вартість угод зросла з 400 мільйонів фунтів стерлінгів до 900 мільйонів фунтів стерлінгів.

Звіт EY щодо злиттів і поглинань у сфері фінансових послуг показав, що британські банки, страхові компанії та менеджери активів оприлюднили 175 угод у період з січня по липень цього року, що є найвищим обсягом за півроку за понад 10 років.

Загальна розкрита вартість угод для індустрії фінансових послуг Великобританії в першому півріччі також зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року, піднявшись з 5 мільярдів фунтів стерлінгів у першому півріччі 2023 року до 6,9 мільярда фунтів стерлінгів у першому півріччі 2024 року.

Повідомляється, що кількість публічно розкритих банківських угод Великобританії зменшилася з 39 до 34 у першому півріччі 2024 року, тоді як загальна розкрита вартість угод зросла з 3,2 мільярда фунтів стерлінгів до 5,5 мільярда фунтів стерлінгів у першому півріччі 2024 року.

Водночас кількість публічно оприлюднених угод у сфері управління капіталом та активами Великобританії впала з 66 до 47 у першому півріччі 2024 року, а загальна розкрита вартість угод зменшилася більш ніж удвічі з 1,5 мільярда фунтів стерлінгів до 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Згідно зі звітом Beinsure, кількість не британських фірм, які придбали компанії Великобританії, зросла з 28 до 34 у першому півріччі 2024 року, хоча загальна розкрита вартість угоди знизилася з 3,1 мільярда фунтів стерлінгів до 1 мільярда фунтів стерлінгів у першому півріччі 2024 року.

«Кількість фірм Великобританії, які купують закордонні об’єкти, зросла з 34 до 48 у першому півріччі 2024 року, а загальна розкрита вартість угоди зросла з 200 мільйонів фунтів стерлінгів до 1,3 мільярда фунтів стерлінгів у першому півріччі 2024 року», — зазначив Том Грум, керівник відділу стратегії фінансових послуг і транзакцій EY. «Ознаки економічного відновлення в Британії підвищили впевненість на ринку, і індустрія фінансових послуг зафіксувала найвищий піврічний обсяг M&A угод за останні десять років».

Хоча короткострокове збільшення обсягу та вартості угод важливо відстежувати, довгостроковий погляд на діяльність має вирішальне значення для розуміння ширшої картини. Хоча цього року обсяги угод зросли триваюча макроекономічна невизначеність, геополітична напруженість і зміна уряду Британії можуть створити додаткові перепони.

«Однак, за умови, що економічні перспективи продовжуватимуть покращуватися, ми очікуємо, що діяльність у сфері злиття та поглинання зросте – як за обсягом, так і за вартістю – протягом 2024 року, оскільки компанії прискорять плани впровадження інновацій та росту в середовищі, що розвивається», зазначив Том Грум.

Джерело: Форіншурер