Найбільші європейські перестраховики повідомили про зростання прибутків в 2024 році

Серед найбільших європейських перестраховиків Munich Re, Swiss Re і Hannover Re відзначили подальше збільшення прибутків у перестрахуванні в першому півріччі 2024 року завдяки кращим результатам андеррайтингу по більшості видів ризиків, йдеться у звіті Fitch Ratings. SCOR повідомила про збиток через несприятливі зміни в прогнозах щодо резервування страхування життя та здоров’я.

Вища рентабельність інвестицій допомогла збільшити прибутки перестраховиків. Їхні кредитні рейтинги залишалися стабільними в діапазоні «AA» і «A+».

Усі чотири перестраховики повідомили про середню рентабельність капіталу в 15,5% у першій половині 2024 року, хоча це трохи нижче 20,5%, досягнутого за той самий період 2023 року. Fitch Ratings вважає, що ці компанії мають хороші можливості для роботи з потенційно менш сприятливими ринковими умовами протягом наступних двох років (дивіться рейтинг найбільших перестраховиків світу).

Коефіцієнт збитковості перестрахування майна та нещасних випадків склав у середньому 84,2%, досягнувши цілей на 2024 рік. Це означає покращення на 1,8 пп порівняно з попереднім роком завдяки стійкому рівню тарифів та меншій кількості великих збитків.

Валові премії 10 найбільших європейських перестраховиків за підсумками року зросли до $172,8 млрд.

TOP 10 найбільших перестраховиків Європи

Пере­стра­хови­к Вало­ві пре­мії, млн $
1 Munich Re $51,331
2 Swiss Re $39,749
3 Hannover Re $35,528
4 SCOR $21,068
5 PartnerRe $8,689
6 MAPFRE Re $3,849
7 Assicurazioni Generali $3,822
8 AXA XL $3,385
9 R+V Versicherung $3,158
10 Caisse Centrale Re $2,206
. TOTAL $172,785

 

Незважаючи на те, що глобальні збитки від стихійних лих сягнули близько 60 мільярдів доларів в першій половині 2024 року, вони в основному залишалися в межах лімітів утримання первинних страховиків і нижче бюджетів перестраховиків.

Fitch очікує, що ціни на перестрахування та прибутковість досягнуть піку в 2024 році, оскільки підвищення тарифів з поправкою на ризик почало вирівнюватися під час останніх продовжень.

Munich Re, Swiss Re і Hannover Re показали високі результати сегменту перестрахування життя та здоров’я. Перегляд SCOR прогнозів щодо резервування призвів до рішення збільшити резерви, що значно знизило його результати у секторі особистих видів перестрахування. На відміну від Swiss Re та SCOR, Hannover Re та Munich Re отримали прибутки.

Fitch також відзначило, що капіталізація ринку перестрахування залишається дуже високою: «Усі основні перестраховики зберегли або ще більше покращили достатність капіталу на кінець 1 півріччя 2024 року. Високий прибуток і позитивний вплив на ринок загалом компенсують використання капіталу для нового бізнесу та вищі вимоги до капіталу. Коефіцієнти платоспроможності Munich Re, Hannover Re і Swiss Re значно перевищують свої цільові діапазони, оскільки ми вступаємо в розпал сезону ураганів».  

Джерело: Форіншурер