Іншуртех Artificial Labs залучила $10 млн у раунді фінансування Серії A+

Insurtech Artificial Labs залучив 10 мільйонів доларів у раунді Серії A+ після інвестицій у 5,9 мільйона доларів від Augmentum, провідного європейського фінтех-фонду, зареєстрованого на біржі.

Augmentum очолила раунд фінансування Artificial Labs Series A+, який склав 10 мільйонів доларів. Серед інших ключових інвесторів у цьому раунді – MS&AD Ventures і FOMCAP IV. Інвестиції спрямовані на посилення можливостей Artificial Labs в алгоритмічному андеррайтингу відповідно до зростаючого переходу страхової галузі до цифровізації.

Artificial Labs пропонує комплексну платформу, спрямовану на спрощення складного процесу андеррайтингу, що робить його ефективнішим за допомогою автоматизованих інструментів. Платформа включає в себе функції для алгоритмічного андеррайтингу, прийому даних, миттєвого аналізу ризиків, створення контрактів і інструментарій андеррайтингу, серед іншого.

Ці інструменти створені, щоб дати страховикам змогу проводити андеррайтинг у 8 разів швидше, підвищити продуктивність за рахунок кращого вибору ризиків і зменшити витрати, пов’язані з обробкою складних документів, на 90%​​.

Крім того, Artificial Labs вивчає інтеграцію генеративних моделей штучного інтелекту, таких як ChatGPT, у свою платформу для подальшого покращення рішень щодо андеррайтингу.

Пілотна програма за участю кількох страховиків та брокерів спрямована на розробку інструменту, який міг би значно скоротити час від подання до прийняття рішення про андеррайтинг, потенційно до 50% ​​.

Artificial Labs має намір використати нові інвестиції для прискорення своїх зусиль з розширення та диверсифікації пропозицій продуктів. «У 2024 році ми продовжимо розвивати нашу платформу андеррайтингу, нові рішення штучного інтелекту та наш продукт Contract Builder, який уже має високу популярність на ринку», зазнаяив Девід Кінг, співгенеральний директор і співзасновник Artificial.

Новини про фінансування послідували за нещодавнім оголошенням про те, що Placing Platform Limited (PPL) і Artificial Labs підписали багаторічну угоду про партнерство, згідно з якою обидві фірми працюватимуть разом, щоб прискорити надання інтегрованого досвіду цифрової торгівлі. Співпраця також, схоже, прискорить дату, коли компанії на лондонському ринку зможуть торгувати в цифровому форматі.

Компанія спеціалізується на наданні технологій алгоритмічного андеррайтингу для Лондонського страхового ринку. Іншуртех співпрацює з глобальними страховиками та брокерами, щоб забезпечити алгоритмічне розміщення комерційних і спеціальних ризиків, використовуючи потужну платформу для створення контрактів і андеррайтингу для підтримки цього процесу.

Джерело: Форіншурер / Beinsure