ARX та ARX life за 6 місяців 2023 року збільшили премії на 40% до 1,8 млрд грн

Сума валових премій компаній ARX та ARX Life за 6 місяців 2023 року склала понад 1,8 млрд грн, що на 40% більше, ніж минулого року. Прибуток двох компаній склав 345,4 млн грн.

Компанія АРКС, що займається ризиковим страхуванням за 6 місяців 2023 року зібрала більше ніж 1,7 млрд грн, що на 43% вище минулого року. Виплати склали понад 625 млн грн, що на 26% перевищує показник аналогічного періоду 2022.

Займаючи провідні позиції на ринку по автострахуванню КАСКО, компанія ARX зібрала понад 837 млн грн премій у цьому сегменті. Це на 43 % більше, ніж минулого року. КАСКО від ARX працює за кордоном, дозволяючи українцям отримувати необхідний захист свого авто за межами України.

ARX - єдина компанія в Україні, яка має сервіс зворотного зв'язку Тransparent Customer Feedback або TCF з продукту “КАСКО. ВСЕ ВКЛЮЧЕНО”. Цей сервіс дозволяє клієнтам негайно після врегулювання оцінити якість послуг компанії за 5-зірковою шкалою. Показник задоволення послугами за 6 місяців 2023 року становить 94 %.

Сума премій по ОСЦПВ складає понад 124 млн грн (+29 % до минулого року), по медичному страхуванню — 332,6 млн грн ( +16% до минулого року), страхуванню майна — понад 185 млн грн (+46 % до минулого року)

Кожного дня компанія сплачує понад 4,7 млн грн страхових відшкодувань.

Компанія весь час розвиває нові продукти та сервіси. Протягом 6 місяців було запущено новий продукт Pro_Vita - страхування на випадок критичних захворювань.Програма покриває онкологічні захворювання на початкових стадіях (Т1N0M0) і діє на території всього світу, окрім Криму й населених пунктів, де органи державної влади України тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Також було запроваджено інноваційну послугу “Поліс КАСКО без візиту в офіс”, яка стане у пригоді усім, хто за кордоном або звик користуватися онлайн сервісами. Суть послуги у тому, що для придбання поліса КАСКО, якщо авто підлягає огляду, можна самостійно провести його фотовідеофіксацію у застосунку для смартфонів MyARX. Отримані фото та відеофайли погоджуються у страховій компанії, потім можна придбати поліс.

MyARX створений для максимальної зручності клієнтів - усі договори зберігаються у смартфоні, тому не треба носити пластикову карту або тримати договори в паперовому варіанті. Застосунок працює навіть у режимі офлайн, завжди можна подивитися, які договори вже є, подати заявку на укладення нових чи відновити дії чинних договорів. Також можна додавати договори родини, якщо її члени застраховані в ARX. У MyARX також дуже зручно спілкуватися напряму з компанією.

Допомога ЗСУ та робота на Перемогу – один з головних пріоритетів компанії. З початку війни ARX перерахувала понад 44 млн грн до ЗСУ, крім того, передала багатомільйонну допомогу захисникам та найбільш не захищеним верстам населення, яку надає акціонер Fairfax International. Компанія постійно співпрацює з фондом компетентної допомоги армії “Повернись живим: всього під час війни до фонду передано понад 26 млн грн на різні проєкти. До державного бюджету за 6 місяців 2023 року перераховано понад 171 млн грн податків, що є одним з найбільших показників на страховому ринку України.

Компанія постійно підтримує своїх співробітників. Штат не скорочувався, не змінювалася система мотивації. Постійно організовуються вебінари з психологічної підтримки. Розуміючи важливість особистого спілкування під час війни, за допомогою акціонерів ARX було запроваджено спеціальний формат зустрічей Family Days, які надають людям змогу зустрітися офлайн.

Зустрічі організовувалися як на території України, так і на території Польщі. Понад 360 співробітників та їх сімей змогли приєднатись до події у різних містах: Києві, Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Полтаві, Харкові та хоча б тимчасово поринути в атмосферу безпеки та безтурботності.Для усіх співробітників, які тимчасово знаходяться за кордоном, було організовано зустріч у Вроцлаві (Польща).

Результат опитування співробітників (PULSE) у червні засвідчив, що 89% співробітників повністю задоволені підтримкою, наданою компанією. 

Джерело: Форіншурер