Vienna Insurance Group призначила Крістофа Рата заступником члена Правління

Австрійська Vienna Insurance Group оголосила про призначення Крістофа Рата заступником члена Правління, який зараз є головним фінансовим директором чеських страхових компаній Kooperativa Pojišt’ovna та Ceská Podnikatelská Pojišt’ovna, з 1 вересня 2024 року займе нову посаду в раді директорів VIG.

Протягом своєї кар’єри Крістоф Рат обіймав різні керівні посади у VIG, у тому числі як член правління в Сербії та Болгарії.

"Крістоф Рат посилить керівництво VIG Holding у країні, не в останню чергу завдяки його багаторічному членству в правлінні кількох компаній нашої Групи", зазначив Гартвіг Легер, генеральний директор VIG.

Крістоф Рат вивчав банківську справу та фінанси у Віденському університеті прикладних наук та економіки Сіднейського університету. Народився в Нижній Австрії, він почав свою професійну кар'єру в банківській сфері, працюючи в престижних австрійських і німецьких банках.

Він приєднався до Vienna Insurance Group у 2004 році в якості помічника правління, а також відповідав, як регіональний менеджер, за ринки Сербії та Німеччини.

В 2007 році він приєднався до правління компанії сербської групи Wiener Städtische osiguranje, де відповідав за перестрахування, страхування життя, холдинги та інвестиції, а також за людські ресурси, логістику та адміністрування.

Як повідомляв Форіншурер, Vienna Insurance Group повідомила про премії за 2023 рік на суму 13,8 млрд євро, що на 10% більше, ніж у минулому році. Прибуток до сплати податків досяг близько 773 млн євро, збільшившись на 32% порівняно з аналогічним періодом минулого року, тоді як дохід від страхових послуг зріс на 12% до 10,9 млрд євро.

Зростання премії відбулось за всіма сегментами та підрозділами. Компанії в Польщі (+12,7%), Східній Європі (+12,5%), спецринки (+11,3%) зафіксували двозначне зростання порівняно з попереднім роком.

Серед країн у розширеному сегменті ЦСЄ динамічний розвиток премії показали, зокрема, країни Балтії (+12,2%), Румунія (+17,8%) та Угорщина (+24,1%). У сегменті спеціальних ринків Грузія (+19,9%) і Туреччина (+18,4% з поправкою на інфляцію) зафіксували значне зростання премії.  

Джерело: Форіншурер